maandag 19 januari 2015

Vanavond 1e informatieavond financiën en besluitvorming rond DRU IndustrieparkHet college van burgemeester en wethouders heeft een rapport opgesteld waarin een overzicht wordt gegeven van de gemeentelijke besluitvorming, afspraken en financiën rondom de herinrichting van DRU Industriepark in de periode 2009-2014. Het college heeft het rapport ter kennisgeving aangeboden aan de gemeenteraad. Op 19, 20 en 21 januari organiseert de gemeente informatieavonden voor inwoners en raadsleden. Op 29 januari is er een Raadsrotonde over het rapport.

Het college heeft geconstateerd dat besluiten uit het verleden rondom de ontwikkeling van het DRU Industriepark nog steeds discussie oproepen. Daarom is er een rapport opgesteld waarin staat welke kosten de gemeente gemaakt heeft bij de gebiedsontwikkeling en de herbestemming van de gebouwen en de daarbij horende besluiten. Verder wordt beschreven welke rol de gemeente (nog) heeft bij de verschillende gebouwexploitaties, exploitaties van organisaties en het beheer en onderhoud van openbare ruimte en opstallen. Wethouder Peter van de Wardt: "De afgelopen jaren is het DRU Industriepark herontwikkeld. Inmiddels zijn de meeste gebouwen in gebruik genomen en is de openbare ruimte voor het grootste gedeelte ingericht. Ik ben blij dat we met dit rapport de financiën en de besluitvorming op een heldere manier inzichtelijk hebben gemaakt en kunnen presenteren aan de gemeenteraad en de inwoners. Het rapport geeft geen waardeoordelen, maar beperkt zich tot de feiten."

Informatieavonden 
Om inwoners en raadsleden te informeren over de inhoud van het rapport organiseert de gemeente drie informatieavonden. Tijdens de informatieavonden geeft wethouder Peter van de Wardt een korte presentatie van de inhoud van het rapport. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen en stukken in te zien.

Uitnodiging informatieavonden 
Belangstellenden zijn van harte welkom aanwezig te zijn bij een van de informatieavonden. De avonden worden gehouden op de volgende data en locaties:
• 19 januari van 19.30-21.30 uur, De Roode Leeuw in Terborg
• 20 januari van 19.30-21.30 uur, Gemeentehuis in Gendringen
• 21 januari van 19.30-21.30 uur, Borchuus in Varsseveld
Vanaf 19.15 uur is de zaal geopend en staat de koffie/thee klaar.