woensdag 21 januari 2015

De Parkdichter | 48 | Firma Weijland

Jack Weijkamp vertelt over zijn drijfveren in het Ketelhuis, tijdens De editie van Hapje Cultuur op zondag 25 januari  wordt verzorgd door theatermaker Jack Weijkamp. 
Arbeider in Residence in het Ketelhuis op het DRU Industriepark.
Jack Weijkamp van Firma Weijland muziektheater verblijft van 1 december tot 30 maart in het Ketelhuis op het DRU Industriepark. Hij is daar drie maanden aan het werk op arbeidzame gronden van 6:00 - 18:00 uur, zes dagen in de week.
Samen met Luc Onderbeke (illustrator, schrijver, acteur) werkt hij onder andere aan de nieuwe graphic novel over de DRU. Daarbij richt de Firma een expositie in met tekeningen uit deze graphic novel. Deze tekeningen worden in samenspraak gebracht met werk van Jan Toorop. Iedere dag maakt de Firma en haar Consorten in principe een performance: om 10:30 uur en om 15.30 uur. Deze optredens zijn vrij te bezoeken! Beeldend kunstenaar Marieke de Jong maakt een Neerslagkast waarin het hele project wordt vastgelegd. 
In Hapje Cultuur vertelt Jack Weijkamp u over bedenken, plannenmaken, samenwerken, prutsen, uitvoeren; en de gein van dit al. Hij neemt u in het Ketelhuis mee op het briesende paard van de verbeelding en het schieten van de beren op de weg.
Met dank aan BOEi voor het beschikbaar stellen van het Ketelhuis en de warmte.
Hapje CultuurEén keer in de maand op zondag: smakelijke bijeenkomsten in de DRU Cultuurfabriek. In een intieme setting presenteren kunstenaars, musici, schrijvers en vele anderen hun werk. Van 11:30 - 12:30 uur, entree € 2,50. 
In de deur