vrijdag 15 november 2013

Tim van den Berg is Magnifique

Tim van den Berg 1 van de mannen achter Magnifique
Op zaterdag 24 november is het na lang wachten weer eens tijd voor een degelijke techno avond. op de DRU Cultuurfabriek De organisatie ligt deels in handen van Magnifique. 

Magnifique was een zeer succesvol technoconcept in de Achterhoek van 2005 tot 2009. De organisatie hierachter vindt het tijd om dit weer eens dik over te doen. In het verleden werden techno iconen als Bart Skils, Secret Cinema, Pacou, Takaaki Itoh, Recyver Dogs & Peter Horrevorts naar de Achterhoek gehaald. Voor ons een mooie reden om 1 van de mensen achter Magnifique Tim van den Berg eens uitgebreid aan de tand te voelen.

1. Wie ben je en wat doe je?
Tim van den Berg, woonachtig in Gendringen, 32 jaar en ik ben doelgroep marketeer bij ARAG Rechtsbijstand in Leusden. Daarnaast geef ik PR & Promotieadvies. Dat advies geef ik aan artiesten uit onze regio, maar ook in terugkerende vorm in een team, aan Achterhoekse evenementenorganisaties als Huntenpop en Magnifique.

2. Wat is je rol binnen Magnifique?
Mijn rol is die van creatieve op gebied van PR & Promotie en conceptontwikkeling. We zijn met vier mensen, drie daarvan zijn artiest, waarvan één ook programmeur bij de DRU. Organiseren, regelen, PR genereren en promoten zit in mijn bloed.

3. Waarom organiseren jullie Magnifique?
We zijn ooit in 2005 gestart met Magnifique, omdat wij, zes nieuwsgierige Achterhoekse mannen graag nieuwe dingen ontdekten (Amsterdam, Berlijn en Antwerpen). Deze ervaringen wilden we graag in onze regio laten zien en horen, aan andere muziekliefhebbers uit Oost-Nederland (die soms ook frequent moeten reizen om nieuwe muziek en innovatieve projecten te ervaren). Daarmee niet gezegd dat er in de Achterhoek niets gebeurt. Wij laten ons graag inspireren en geven op een maatschappelijke en culturele manier iets van die muzikale ontdekkingen terug aan de regio waarin we woonachtig zijn. Maar in één zin: omdat Achterhoekse mensen kennis te laten maken met onze liefde voor housemuziek en onze eigen interpretatie hiervan. Namelijk muziek, gezelligheid en verrassing (in alle soorten en maten van).

Vanaf 2005 tot 2008 hebben we op succesvolle wijze Magnifique neergezet in de P8 Terborg. Magnifique en de P8 waren een begrip in de Achterhoek. Ik durf zelfs te stellen, ook in de provincie Gelderland en omliggende provincies. Omdat we ambitieus waren, zijn we toen naar Club 22-24 verhuisd. We groeiden uit ons jasje met nagenoeg iedere editie een stampvolle P8. De periode 22-24 was wisselend, waar we succesvol begonnen, viel de toenmalige organisatie uiteen door wat verschuivende interesse en het feit dat twee mensen verhuisden naar een andere regio. Het is toen een tijdje stil geweest, maar in 2012 is het evenement in Reünievorm zeer succesvol teruggekeerd naar een nieuwe en huidige locatie: de DRU Cultuurfabriek.Magnifique anno november 2013, is een concept dat haar bezoekers verrast, gezellig en sfeer is en dat staat voor ‘spektakel’.

4. Voor wie is Magnifique?
Als doelgroep marketeer klinkt het misschien vreemd, maar wat ons betreft is er geen concrete doelgroep. We willen Magnifique neerzetten voor muziekliefhebbers. Dat kunnen muziekliefhebbers uit de inmiddels opgebouwde vaste bezoekers van Magnifique zijn, maar ook mensen die graag eens willen proeven aan housemuziek of weer anderen die van een mooie show houden en van gezelligheid (ons kent ons). Magnifique laat nu gevarieerde muziek horen en de nieuwe richting die we hebben gekozen sinds het najaar van 2013 is er ook op gericht om vooral nieuwe muziek te laten horen. Dit gaat van dj’s tot spectaculaire liveshows en visuele verrassingen door ons Vjteam van ‘RANDY’, die sinds oktober zijn toegevoegd aan Magnifique. Je ziet op Magnifique mensen rondlopen van 18 jaar, maar ook van 38 jaar. Magnifique moet van iedereen zijn, de bezoekers maken het feest en wij proberen een zo verrassend en gezellig mogelijke avond te arrangereren.

5. Waarom hebben jullie gekozen voor de DRU Cultuurfabriek als locatie?
House en Technomuziek zijn van oudsher muzieksoorten die zich lenen voor industriële, oude en spectaculaire locaties. Wij vinden de match Magnifique, Dru en de muziek die we laten horen uitstekend.
We zetten nu een nieuwe koers in en we zitten qua show, denken we, nog lang niet aan onze top. We bouwen zelfs nu alweer aan een betere show. Een show die verrassend zal zijn,sfeervol en innovatief moet blijven.

6. Wat is je mening over het DRU Industriepark
Persoonlijk en dan spreek ik waarschijnlijk ook voor de rest van de organisatie, vind ik het Dru Industriepark een verrijking voor onze gemeente, maar ook voor de Achterhoek. Waar kom je zoveel inspiratie nou tegen buiten gebieden elders dan de dichtbevolkte provincies. Ik weet dat er mensen ook wel een sceptisch zijn geweest. Maar tel uit je winst, prachtige innovatie projecten, een fantastisch theater met dito optredens. Muziek en evenementen in de Popzaal en SSPhal, dit is niet zomaar iets, dit is bijzonder. Wees er trots op deze plek, met een enorm aantrekkingskracht en ontwikkelingsmogelijkheden (van recreatie, wonen tot werken).

Daar komt bij dat artiesten als Michel de Hey en Bart Skils, die wel wat gewend zijn met optredens en ervaringen van Japan tot Melbourne, enorm onder de indruk zijn van de atmosfeer. Michel de Hey vertelde ons dat hij de hele setting van het DRU Industriepark fantastisch mooi en inspirerend vond. Dit is niet nieuw, dat horen we vaker van artiesten die we opvangen. Behalve het de Cultuurfabriek laten we hen in sommige gevallen ook de rest van het Park zien. Persoonlijk zeg ik mensen wees trots op dit fantastische Dru Industriepark met haar mogelijkheden. Deze plek moeten we koesteren.