dinsdag 27 augustus 2013

De vrijwilligers achter Huntenpop : Toon van de Wetering


1.Wie ben je en wat doe je op Huntenpop?
 Toon van de Wetering, nog steeds werkzaam als Operationele Inkoper bij Lovink Technocast. In verband met een reorganisatie is het voor mij daar per 1 dec. einde oefening en kan, 37 fijne, werkzame jaren op zoek naar een nieuwe uitdaging.. Het zal in deze tijd niet mee vallen, maar wie weet.. We blijven positief. Bij Huntenpop help ik mee met de opbouw: hekken plaatsen, de stoelen en banken uitzetten, allerlei hand –en spandiensten. Tijdens het festival zelf sta ik achter de tap of tussen de planken: d.w.z. de verkoop van de drank.

 2.Hoe lang ben je al vrijwilliger op Huntenpop?
 Ik dacht zo rond de 14 of 15 jaren. De jaren in de wei van Clemens heb en niet mee gemaakt. Wel toen Huntenpop verhuisde naar de andere kant van de Bergseweg in Varsselder.

  3.Waar verheug jij je dit jaar op qua Huntenpop? Voor de eerste keer een dag als bezoeker ervaren! Jaren heb ik achter de tap gestaan of tussen de planken, maar nog nooit het festival als bezoeker mogen ervaren. Nou achter was het een geweldige ervaring! Blof van toppie ( in het zonnetje) en Ilse was prachtig ( in de regen). Bij Heaven’s Place werd het van buiten EN van binnen goed nat J. Met veel vrienden en bekenden gesproken, waar je normaal als hardwerkende vrijwilligers geen tijd voor krijgt.

  4.Waarom ben je vrijwilliger op Huntenpop? Omdat het je een geweldig gevoel geeft om elk jaar weer met een fijn stel vrijwilligers, mensen, die je een jaarlang bijna niet ziet of spreekt of what ever, .. een week keihard werkt om er een prachtig Huntenpopfestival van te maken. Al deze vrijwilligers zijn aangemaakt met het huntenpopvrijwilligersvirus… J. Een gevoel dat je blij maakt, ondanks de inspanningen, die je levert. Blije gezichten, samen de handen uit de mouwen steken en aanpakken. Ook de zondag na het festival tijdens het opruimen en afbreken van alles wat je in de week er voor hebt opgebouwd. Gewoon geweldig om dit te mogen doen en te ervaren.. Keikapot op zondagavond, na een overheerlijk dinerbuffet en menig drankje, maar dat feest dat er een week lang was, die onderlinge band, het wij –gevoel... samen.. en dus tijdens deze vrijwilligersavond zijn climax vindt..gewoon toppie. Op maandag na het festival val je in een gat…en je moet 51 weken wachten om het weer te mogen ervaren..

  5.Hoe zie jij de toekomst van Huntenpop? Volgend jaar een lustrum. Dat wordt, verwacht ik, een heel speciaal festival. Als we op deze voet verder gaan, niet al te groot worden, want we hoeven ons niet te spiegelen aan de Zwarte Cross of welk ander festival dan ook, dan verwacht ik dat we het op deze manier nog jaren kunnen voorzetten. Ook de prijzen moeten redelijk blijven, net als dit jaar. We zijn vrijwilligers, doen het dus voor nop..nou ja nop: een dinertje en een t-shirt.. J..en het plezier als vrijwilligers onder elkaar. Je probeert dit gevoel ook over te brengen op het publiek en dat lukt al die vrijwilligers elk jaar weer..want het was weer een prachtig festival. Ook de locatie is helemaal toppie. Dit terrein bij het DRU-complex leent er zich helemaal voor.