donderdag 25 juli 2013

Steunpilaren van het DRU Industriepark deel 4: Jan ten Asbroek.

Het gezicht van Luxor Music & More, maar achter de schermen ook actief als vrijwilliger op het DRU Industriepark. Vandaag interviewen we de 54-jarige Jan ten Asbroek.

Om het DRU Industriepark tot een succes te maken zijn er verschillende werkgroepen. Jan is actief in de horeca werkgroep en de marketing werkgroep van de SSP-hal. Daarnaast helpt hij een aantal dagdelen met het schoonmaken van de hal. 'Er ligt voor bijna 100 jaar stof en andere rommel op de stalen balken helemaal bovenin de hal.' Op dit moment is hij erg druk met de organisatie van de Kidsfabriek. Dit is een evenement dat eind augustus plaatsvindt speciaal voor kinderen. 'De opzet is om kinderen actief bezig te laten zijn en kennis te laten maken met bijvoorbeeld sport, muziek en dans.' Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met allerlei verenigingen uit de gemeente. 'We zijn zelfs bezig om de kinderen Turkse Pizza te laten maken.' Last but not least is Jan ook erg actief voor het Filmhuis. Een echte filmliefhebber als Jan kan natuurlijk niet ontbreken in deze fanatieke organisatie die probeert elk jaar een aantal mooie films aan te bieden.

Jan is erg enthousiast over het DRU Industriepark. Hij vindt dat we beschikken over een van de mooiste culturele locaties van Gelderland, misschien wel van heel Nederland! De programmering biedt het hele jaar door voor iedereen wat wils en raakt in de rest van Nederland steeds bekender. Op dit moment zou hij dus ook niks willen veranderen op het DRU Indsutriepark. Over 5 jaar ziet Jan het oude fabrieksterrein als het mooiste en bekendste culturele middelpunt van Gelderland. Op langere termijn hoopt hij zelfs dat het een van de culturele middelpunten van Nederland wordt.

Dit jaar gaat Jan niet weg in de zomervakantie en is hij erg druk met de organisatie van de Kidsfabriek. Bedankt voor je tijd Jan!