zaterdag 20 juli 2013

Steunpilaren van het DRU Industriepark deel 2: Corry Jansen.

Corry Jansen
In onze reeks aan interviews kan de enige echte burgemeester van het DRU Industriepark natuurlijk niet ontbreken! Al 73 jaar en nog steeds bijna dagelijks op het oude fabrieksterrein te vinden. We stelden Corry Jansen een paar vragen over zijn liefde voor de DRU.

 Samen met zijn vrouw Mia heeft hij 13 jaar lang vrijwilligerswerk gedaan voor de Expositie IJzer in de Regio. Zijn enthousiasme voor het DRU Industriepark is met de jaren gegroeid. BOEi heeft voor de herbestemming van het oude fabrieksterrein een beheerder gekozen, Corry! Vanaf dit moment werd hij 'de burgemeester' van het Industriepark. Vanuit de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen en privé heeft hij veel foto's gemaakt van het DRU complex. Zijn foto's zijn onder andere terug te vinden in de nieuwsbrief van BOEi.

Van Corry is zelfs een film gemaakt; 2e carrière. Als kind liep Corry al op het Industriepark rond. Zijn vader is 38 jaar werkzaam geweest in de oude fabrieken. Corry heeft de DRU zien veranderen van een fabriek waar hard werd gewerkt naar een smeltkroes van innovatie. Hij vindt het Industriepark helemaal goed zoals het op dit moment is en zou niks willen veranderen.

Over 5 jaar ziet hij de DRU landelijk bekend. Dit is natuurlijk een mooi streven voor het Industriepark! 'Helaas kan ik dit jaar niet op vakantie.' Dit antwoord Corry als we hem vragen of hij nog op vakantie gaat. Des te vaker zal hij vertrouwd op zíjn plekje te vinden zijn: het DRU Industriepark! Corry bedankt voor het leuke interview!