woensdag 29 april 2015

De Parkdichter | 56 | Jack Weijkamp


Jack Weijkamp is de nieuwe Dichter des Achterhoeks

De Parkdichter neemt hoed af en feliciteert Jack van harte!



In het Grandcafé en Stadsbrouwerij Hendrixen te Doetinchem werd de nieuwe dichter des Achterhoeks geïnstalleerd: Jack Weijkamp. De nieuwe Dichter des Achterhoeks had eigenlijk wel wat moeite met het wedstrijdelement. Hij riep dan ook direct op tot samenwerking. En vond ook dat de organisatie van de wedstrijd verantwoordelijkheid moet nemen voor het vervolgtraject: "Een dichter moet dichten, en niet organiseren."

Steun cultuur
Weijkamp, bekend van muziektheater Firma Weijland, riep ook andere ondernemers op cultuur te steunen. "Die is mede door uw partij om zeep geholpen", maakte hij richting juryvoorzitter Loes van der Meijs, tevens bestuurder voor de VVD, van zijn hart geen moordkuil. Hij deed dat overigens nadat hij de lachers op zijn hand had gekregen door onder meer een gedicht te zingen. Waarna hij zichzelf ook vermanend toesprak door te stellen dat een dichter geen pipo moet worden.

Op de door De Gelderlander georganiseerde avond, gepresenteerd door Gerco Mons en Tim Pardijs, droegen ook Maarten Buser, Eva Schuurman, André van Gessel en Hans Mellendijk gedichten voor.