maandag 23 februari 2015

Zaterdag staat Innovatiecentrum ICER in het licht (uitgebreide versie)

ICER wordt in een speciaal licht gezet. In de avond van 28 februari 2015 is het innovatiecentrum open voor publiek. Bezoekers hebben van 19:30 tot 22:30 uur toegang met korting en vrije rondgang langs verschillende activiteiten.


Op zaterdag 28 februari 2015 kunnen bezoekers ICER Innovatiecentrum in een heel ander licht aanschouwen. De verlichting wordt aangepast aan de vallende avond en geeft een bijzondere sfeer. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten, vaak in het kader van LICHT. Er worden films vertoond die een relatie hebben met het DRU terrein, met de ijzerindustrie of met ICER. In het Kunstenaarsatelier zijn activiteiten die draaien om kijken en zien en zelfs proeven, kunstzinnig of vooral verrassend.
De toegangsprijs voor deze speciale avond is slechts € 2,- per persoon. De bezoeker krijgt voor dat bedrag een consumptie en natuurlijk de gelegenheid ICER te ontdekken. Er zijn flits-demonstraties zoals vormen, smeden of emailleren, kalligraferen of boetseren, en nog veel meer!

ICER laat de bezoeker zien en ervaren hoe waardevol en mooi het technische ambacht ook vandaag de dag nog is. ICER is gevestigd in een monumentaal fabriekspand op DRU Industriepark in Ulft, en brengt de historie van de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie op een bijzondere manier in beeld. De geïnteresseerde bezoeker krijgt een indringende kijk op de ambachtelijke geschiedenis van de streek in twaalf kabinetten, die het traject van verleden naar heden en toekomst illustreren.
ICER is een publieksattractie voor techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie. Het centrum is bedoeld om vooral jongeren enthousiast te maken voor techniek. De naam ICER verwijst naar de vier belangrijke partijen die ICER hebben samengebracht: industrie, educatie, cultuur, recreatie. ICER is gevestigd op DRU Industriepark in Ulft.
Locatie: ICER Innovatiecentrum, DRU Industriepark in Ulft, Hutteweg 32, Ulft

Start datum/tijd: 28-02-2015 19.30
Eind datum/tijd: 28-02-2015 22.30

Bron