woensdag 30 juli 2014

De Parkdichter | 29 | Maarten Buser

Foto: © Jan Duitshof | Idinkbos | 'nDrom 14

Uit Wehl komt de jonge dichter Maarten Buser>. Hij is van 1991, neerlandicus en schrijft gedichten. Die onder andere in SlangPassionate PlatformOp Ruwe PlankenMeanderAbsint en Poëziepuntgl verschenen. Hij treedt geregeld op en stond onder meer op Onbederf’lijk Vers, de Literaire Nachtclub, 'nDrom>, de Zwarte Cross. 

Maarten won in december 2012 de schrijfwedstrijd Aan het Woord!, editie Achterhoek. Hij werd door Das Magazin en Arie Boomsma tot één van drie poëzietalenten voor het jaar 2014 gekozen en daarom uitgenodigd om op het Gedichtenbal voor te dragen. Hij is lid van dichtersgroep t Werktitelcollectief

Werkt momenteel aan zijn debuutbundel. Schrijft ook over poëzie en popmuziek (vooral hiphop) voor onder meer CultuurBewust.nl, Literair Nederland, 8WEEKLY en poëzietijdschrift Awater. 

Onlangs op Dichters in de Prinsentuin in Groningen. Ook was hij vorig jaar één van de genomineerden voor Dichters des Achterhoeks

Zondagmiddag a.s. staat hij op het Beltmanpodium tijdens AST. Indachtig ICER> op het DRU Industriepark hierna een toepasselijk gedicht.

Jonge onderzoekers

Alleen haar moeder zit nog tegenover me
We stellen de theorie op. Ze zegt nooit
‘metafoor’, ze zegt ‘model’. Eb en vloed
zijn volgens haar het verkeerde model:
‘Als je de zee eindelijk in een fles hebt zitten,
denk maar niet dat die er nog uit wil stromen’

© Maarten Buser