vrijdag 22 november 2013

7 vragen aan Emeke Buitelaar (over Breekijzer en Oase)

7 vragen aan Emeke Buitelaar
Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Emeke Buitelaar , kunstenares en ik maak kleurrijke schilderijen en mozaïeken.

Wat is Breekijzer?
Breekijzer is een kunstenaarscollectief in de regio

Waarom is Breekijzer belangrijk?
Breekijzer is belangrijk vanwege de mogelijkheid om andere kunstenaars te ontmoeten , visie te delen, krachten te bundelen , uit het kunstenaarsego te breken en gaan samenwerken.

Wat is de rol van Breekijzer binnen ICER?
De rol van Breekijzer binnen Icer is een schakel vormen tussen alle partijen, grensoverschrijdend creatief brainstormen , koppelen, verbinden en samen zorgen dat Icer een broedplaats wordt waar nieuwe mogelijkheden vorm mogen krijgen .Daarnaast zal Breekijzer allerlei workshops gaan verzorgen , er komt een winkel met kunst en een kunstuitleen!

Wat was de rol van Breekijzer tijdens Oase 2013?
Samen met Marika Meershoek en Leon – Marie Dekker vormden wij Trio Oxidaan . In een laboratoriumachtige setting hebben wij allerlei innovatieve  proeven gedaan met water. Wij onderzochten de verschillende reacties m.b.t. aantrekken en afstoten van water d.m.v. experimenteren .Dit proces was zichtbaar via een groot scherm op de muur.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt tijdens Oase 2013?
Ons doel was bereikt , er werden allerlei vragen gesteld. Vooral wat wij aan het doen waren…..Er ontstonden “innovatieve” gesprekken op Oase ! Dat was onze oogst van de dag ; Een andere invalshoek bieden op het thema water.

Het leukste was de lezing meemaken van Daan Roosegaarde ; Wat een spreker is die man ! Geweldig innemend….

Wat zijn je toekomstdromen?
Mijn toekomstdroom is oogsten uit mijn innerlijke bron en putten uit de creatieve ideeën die hier liggen te wachten op het juiste moment. Mijn grootste droom is een mooi mozaïekmonument maken in de Achterhoek waar heel veel mensen hun gevoel bij kunnen uiten en innerlijke schilderijen naar buiten laten komen.