maandag 28 oktober 2013

Van grijs naar grandioos - Op excursie met fanatieke skaters en bmx-ers

Bij de inrichting van een plein moet rekening worden gehouden met alle gebruikers. Dit geldt ook voor het nieuw in te richten plein tussen het Loonbureau en de Afbramerij. Een van de gebruikersgroepen voor dit plein zijn de skaters en bmx-ers. Ook zij moeten zich thuis voelen op het nieuwe plein.

Op pad
Om duidelijk te krijgen wat hun wensen zijn, ging een gevarieerde groep mensen woensdag 23 oktober 2013 op pad om een aantal skateparken te bezoeken. Naast het bouwteam, bestaande uit de gemeente, SAB en Dusseldorp, waren ook mensen van de wijkraad, jongerenwerk en een vooral een aantal fanatieke skaters en bmx-ers van de partij.

Te glad
Wat voor ons als leek een grandioos skatepark lijkt, bijvoorbeeld De Blaak in Rotterdam, blijkt toch niet helemaal in de smaak te vallen. De heren zijn niet enthousiast over de glimmende rvs-objecten.  "Te glad" is het eenvoudige maar duidelijke antwoord. Ook de gemeente Rotterdam bevestigt deze mening: het park wordt de komende periode heringericht met betonnen elementen.

Goede beoordeling
Over het skatepark in Didam en 's Heerenberg is men des te meer te spreken. En ook het park in Barendrecht krijgt een goede beoordeling. Kortom: voldoende input om de opgedane ideeën verder uit te gaan werken.

In het onderstaande filmpje geeft een impressie van de excursie en de bezochte skateparken.