donderdag 3 oktober 2013

Van grijs naar grandioos, een uitdaging!

Of het nu de Afbramerij is die wordt verbouwd, de toekomstige plek voor de bijzondere schoorsteen, een deel van de parkeerplaatsen op het park of het plein waar de skatebaan een plek kan krijgen. Iedereen heeft zijn eigen beleving bij dit specifieke deel van het DRU Industriepark. We hebben het over de ruimte die grofweg wordt begrensd door de Oude IJssel, Het Loonbureau en het Ketelhuis en de Afbramerij. En wees eerlijk, op dit moment is het niet veel meer dan een grijze en grauwe parkeerplaats. Functioneel, maar nog weinig tot de verbeelding sprekend. Daar moet verandering in komen.

foto: BOEi/Jan van Dalen

Ruimte voor inspiratie en input van jullie!

De gemeente startte enige tijd geleden met de plannen voor de nieuwe invulling van dit plein. En dit wordt een bijzonder proces en project! Niet alleen omdat de eerste ideeën wel tot de verbeelding lijken te gaan spreken. Maar ook omdat de betrokken partijen geïnteresseerden en belangstellenden ruimte gaan bieden om input te leveren voor het ontwerp. Via het weblog laten we zien hoe de plannen voor het plein tot stand komen. En is er de mogelijkheid om input te leveren. Een suggestie, idee of wens. Ze zijn allemaal welkom!Volg het proces en kom met reacties

En door het weblog te volgen is het mogelijk een goed beeld te krijgen hoe & of het proces "van grijs naar grandioos" van het plein daadwerkelijk succesvol verloopt. De komende weken kijken we eerst terug en zien we hoe het idee is ontstaan om een plein te gaan realiseren. En we zien welke eerste ideeën er over tafel kwamen. Vanaf daar gaan we samen aan de slag! We gaan in gesprek met de projectleider van de gemeente Bob Konings en met andere leden van het bouwteam. In gesprek met de toekomstige gebruikers. En graag ook met lezers en volgers zoals jullie: welke ideeën passen volgens jullie bij het DRU Industriepark? En natuurlijk horen we ook graag waarover jullie niet enthousiast zijn. Kortom: we zijn benieuwd naar jullie mening en hopen jullie snel te spreken op dit forum!