vrijdag 20 september 2013

Geef de schoorsteen een naam en win een prijs!

De fabrieksschoorsteen die in het voorjaar in 10 delen vanuit Ede naar Ulft is verhuisd en opnieuw opgericht gaat worden op het DRU Industriepark , heeft nog geen naam. Daarom heeft stichting monument voor de arbeider hiervoor een naamwedstrijd uitgeschreven.

De stichting wil de herinnering aan de arbeiders in de ijzerindustrie levend houden. Een hoge fabrieksschoorsteen, symbool van arbeid en bedrijvigheid in het verleden, is daarvoor een heel geschikt monument. Ooit stonden er op het DRU-terrein namelijk 7 machtige schoorstenen en bij alle positieve opmerkingen hoe prachtig de panden inmiddels zijn gerestaureerd en een nieuw leven hebben gekregen, is ook regelmatig als opmerking te horen dat het erg jammer is dat alle schoorstenen verdwenen zijn (zie foto: Afbraak laatste schoorsteen bij de badkuipenemailleerfabriek). ‘Het hoort eigenlijk bij zo’n fabrieksterrein”. Ook om die reden wordt deze schoorsteen hier teruggeplaatst.

Wie een leuke naam weet, kan deze inzenden en maakt kans op een luxe VIP rondleiding over het DRU Industriepark en door de DRU Cultuurfabriek en op een Cultuur- & Diner bon t.w.v.  €100. Bovenop  de schoorsteen wordt een artistiek lichtobject geplaatst. Deze hoge schoorsteen zal dus echt niet alleen overdag opvallen! Hij wordt gesitueerd in de open ruimte tussen het Ketelhuis (straks hotel) en de Afbramerij, waarin later dit jaar Innovatiecentrum ICER wordt gehuisvest. Dichtbij de oever van de Oude IJssel dus.

De naam moet een relatie hebben met de directe omgeving en passen bij de monumentale functie van de schoorsteen en gemakkelijk uit te spreken zijn. Geef ook aan waarom u voor de naam gekozen hebt. Stuur uw inzending onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en motivatie van de gekozen naam naar Info@monumentvoordearbeider.nl of stuur het aan: Stichting Monument voor de Arbeider, Molenbeek 47, 7071AX ULFT.

Uw inzending moet uiterlijk donderdag 31 oktober 2013 ontvangen zijn. Een deskundige jury kiest uit alle inzendingen één inzender als winnaar. De inzender van de winnende naam krijgt persoonlijk bericht en de winnende naam wordt in november bekendgemaakt in de media.