maandag 22 april 2013

De Koninklijke familie op het DRU Industriepark?



De Monarchiekamer wordt een ontmoetingsruimte, annex expositieruimte, annex vergaderruimte. Hier kan iedereen de komende tijd de monarchie zien en beleven. De kamer krijgt een ‘royale’ uitstraling door de aankleding en inrichting. In de ruimte worden ‘Koninklijke’ kunstwerken geëxposeerd uit het depot van de gemeente. Deze collectie wil de gemeente graag aanvullen met dierbare Oranje-voorwerpen van inwoners waar een bijzonder, mooi of onroerend verhaal aan vast zit. Een bijzonder Koninklijk document uit de familie, een persoonlijke foto met een van de (vroegere) leden van het Koningshuis, een bijzonder gebruiksvoorwerp met een verhaal of een kunstwerk. Alles kan en mag. Als het maar een relatie en een verhaal heeft dat met het Koningshuis heeft te maken.

Inzameling dierbare Oranje-voorwerpen
Veel mensen hebben dergelijke dierbare en bijzondere ‘Koninklijke’ voorwerpen in huis. Hebt u deze zelf of kent u iemand die zo’n dierbaar Oranje-voorwerp bezit? Een voorwerp met een persoonlijk of bijzonder verhaal? We ontvangen deze stukken graag met het bijbehorende verhaal op maximaal een halve A4. De meest bijzondere stukken en verhalen krijgen een prominente plaats in de Monarchiekamer.
Voorwerpen kunnen aangemeld en geregistreerd worden bij de balie van het gemeentehuis aan de Staringstraat 25 in Gendringen. Dit kan van maandag 22 april tot en met woensdag 24 april tussen 9.00 en 17.00 uur. En op donderdag 25 april tussen 9.00 en 12.00 uur. Vergeet niet het verhaal op een half A4-tje mee te nemen.

Opening op 29 april
Op maandag 29 april wordt de Monarchiekamer tussen 19.00 en 20.00 uur geopend. U bent van harte welkom om deze avond of de volgende dag een kijkje te nemen in de Monarchiekamer. Ook daarna zal de ruimte op verschillende tijden geopend zijn voor publiek. In de Monarchiekamer komt een Oude IJsselstreek Oranje Boek te liggen. Hierin kan iedere inwoner een persoonlijke herinnering, een wens, een dankwoord of felicitatie voor de Koninklijke familie achterlaten.

Alvast hartelijk dank!

Hans Alberse
Burgemeester gemeente Oude IJsselstreek